Jestem zwolenniczką dań szybkich w przygotowaniu i sycących i takie właśnie są te naleśniki.
Farsz można zamrozić, dzięki temu przy następnym przygotowywaniu tej potrawy, pójdzie jeszcze szybciej ;)
Naleśniki należy przygotować wg ulubionego przepisu,
Składniki na moje ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- odrobina soli
Ciasto mieszam w blenderze:
Farsz:
- pieczarki (ilość - wg uznania, jednak proporcjonalnie do ilości sera)
- ser żółty (u mnie - "morski")
Pieczarki i ser ścieram na tarce o grubych oczkach.
W każdy naleśnik zawijam farsz i ponownie odsmażam naleśniki na patelni.
Można podawać polane ketchupem.
Smacznego !
Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, redakcja może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.